topbar

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ VE VERİ SORUMLULARI SİCİLİNE KAYIT

Son günlerde meslektaşlarımızın bazı danışmanlık şirketleri ve hukuk büroları tarafından aranarak Kişisel Verileri Koruma Kanunu ve VERBIS'e kayıt yükümlülüğüyle ilgili olarak kendilerinden hizmet satın almadıkları takdirde yüksek cezalar ödemek zorunda kalacaklarına dair duyumlar almaktayız. 

Dişhekimlerinin TDB'nin yayınladığı kılavuzdaki adımları izleyerek VERBIS'e kayıt olmak dışında bir yükümlülüğü şimdilik yoktur.  Bu konuda dışarıdan hizmet satın almak dişhekiminin kendi tercihidir, fakat zorunluluk değildir. Arzu eden meslektaşlarımız TDB Kılavuzunun yanı sıra Kişisel Verileri Koruma Kurulunun yayınladığı kılavuzdan da faydalanabilirler. Meslektaşlarımızın, bu adımları eksiksiz yerine getirdikleri sürece herhangi bir cezayla karşı karşıya kalmaları söz konusu değildir. Kılavuzlarla ilgili bağlantıları aşağıda bulabilirsiniz.

Ayrıca Uludağ Sempozyumu Programı dahilinde Kişisel Sağlık Verileri ile ilgili 20 Ocak Çarşamba akşamı saat 20:30'da TDB Hukuk Müşaviri Av. Mustafa GÜLER'le  Zoom programı üzerinden bir webinar düzenlenecek, webinarın bağlantısı ilerleyen günlerde duyurulacaktır.

TDB VERBIS Kılavuzu : http://www.tdb.org.tr/tdb/v2/ekler/KVK_Kilavuz.pdf

KVKK Kılavuzu indirme bağlantısı : https://verbis.kvkk.gov.tr/UploadedFiles/VER%C4%B0%20SORUMLULARI%20S%C4%B0C%C4%B0L%C4%B0%20B%C4%B0LG%C4%B0%20S%C4%B0STEM%C4%B0%20KILAVUZU.PDF

Arama
Etkinlikler Tümünü göster